Met deze eenvoudig te maken dadelballetjes ervaar je een heerlijke smaaksensatie in je mond die tegelijkertijd ook een energie boost geeft. Lekker om van te smullen en vooral ook makkelijk en snel te maken. Maak jij ze ook?
Makkelijk, snel & gezond
Dadelballetjes zijn een van mijn favoriete snacks. Ze zijn lekker en geven snel een hoop energie af aan het lichaam. Daarnaast zijn ze lekker zoet en heb ik ze vaak in de koelkast staan al vervanger voor een makkelijke snack. Dat is eens wat anders dan een kant en klaar koekje of een reep chocolade. Het grootste voordeel vind ik dat er geen toegevoegde suikers in zitten. 100% natuurlijk dus.
De dadelballetjes zijn makkelijk te maken en je hebt ze snel klaar. Het kost je maar 15 minuten van je tijd.
Bak jij met me mee?
Hieronder lees je wat je nodig hebt om deze zalige dadelballetjes te maken en neem ik je stap voor stap mee in het bereidingsproces.
Benodigdheden
- Snijplank
- Snijmes
- Keukenmachine/foodprocessor
Ingrediënten
- 16 medjoul dadels
- 8 gedroogde abrikozen (niet gezwaveld)
- Één klein handje vol amandelen
- Één klein handje vol macadamia noten
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels rozenblaadjes
- Een klein beetje cacao voor garnering (optioneel)
Recept
- Ontpit de dadels.
- Doe de dadels, gedroogde abrikozen, noten, kokosolie, cacaopoeder en de rozenblaadjes in de keukenmachine en maal het geheel fijn tot het een bal wordt. Doe dit op medium of hoge stand van de keukenmachine of foodprocessor. (Soms blijft het mengsel plakken. Je kunt dan even helpen door het apparaat uit te zetten, even te roeren met een lepel en weer verder te malen.)
- Rol het mengsel tot balletjes en rol de balletjes daarna indien gewenst door een beetje cacao.
- Smullen maar!
- De balletjes zijn minimaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties